8 Şubat 2016 Pazartesi

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NDEN MARS ATAĞI

Birleşik Arap Emirlikleri Mars'a uzay sondası gönderen ilk Arap ülkesi olacak. "Al Amal" Türkçe karşılığı "Umut Görevi" BAE gelecek yıllarda uzaya daha fazla ağırlık ve önem vereceğini düşünebilir. İnsansız uzay aracı Mars yörüngesine 2021 yılında ulaşacağı belirtiliyor. Bu tarihi seçmelerindeki amaç ise ülkenin 50. kuruluş yıl dönümü olması sebebi ile kararlaştırılmış.

Bilimsel Teknoloji Kurumu genel Müdür Asistanı Salem Humaid AlMarri, projeden şu sözlerle bahsetti:
“Bu görev bizi başka bir boyuta taşıyacak. Mars sayesinde uzay bilimi adına önemli adımlar atacağız, Mars'ın atmosferini bilimsel açıdan inceleme fırsatı yakalayacağız. Avrupa Uzay Ajansı ESA’nın Mars hakkında bir çok bilgiye sahip. Biz de onlarla iş birliği yaparak o bilgiye ulaşmaya çalışıyoruz.”
Birleşik Arap Emirlikleri Mars görevi ekibi şimdilik 75 kişiden oluşuyor. Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Mohammed Bin Rashid Al Maktoum proje için şimdiden 5.44 milyar Dolar yatırım yapıldığını açıkladı.
Bilimsel Teknoloji Kurumu genel Müdür Asistanı Salem Humaid AlMarri konu hakkında konuştu:
“Bu bölge artık pozitif haberlerle anılmak istiyor. Bu proje gençleri etkiliyor ve hepsi aralarında bu konu hakkında konuşuyorlar. Araplar ve Müslümanlar da yaratıcı projelerde çalışabilir, bilim ve teknoloji dalında uluslararası alanda rekabet edebilirler. Bu proje dünyaya Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir hediye.” Şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder